La fira del perfum de Teià, una "alquímia de petites obres d'art"

Fira001Aquest cap de setmana és el punt culminant del Maridatge dels Sentits. La gent que s’acosti a Teià podrà gaudir de les parades de perfumeria que hi ha al Torrent de Casa Bru tant avui dissabte (d’11 a 15h i de 17 a 21h) com demà diumenge (d’11 a 15h), així com de l’àmplia oferta gastronòmica que es concentrarà a la plaça de Sant Martí (dissabte i diumenge a les 20h) i el Mercat Municipal (diumenge a les 13h).

Aquest migdia s’ha inaugurat la fira de perfumistes per part de diverses autoritats. L’alcalde de Teià, Andreu Bosch, ha agraït a totes les administracions el seu suport i ha recordat que “el Maridatge és possible gràcies a la col·laboració d’Ainea Perfums i la complicitat de tothom: entitats, jardiners, viveristes, paradistes i comerciants del poble”.

L’acte institucional ha reunit l’alcaldessa de Montgat i els alcaldes d’Alella i Premià de Dalt; el president del Consorci Costa de Barcelona-Maresme, Joaquim Arnó, i diversos regidors d’ERC-Compromís amb Teià, GT i PDeCAT.

El president del Consell Comarcal del Maresme, Josep Triadó, ha confessat que “Teià és el meu segon poble”. “Fa 4 anys que sóc alcalde de Premià de Dalt, però el meu avi tenia parada al Mercat de Teià i de petit l’ajudava a carregar i descarregar caixes. Més tard vaig treballar-hi durant 8 en una caixa d’estalvis, de manera que sempre he estat entre caixes”, ha ironitzat. Triadó ha felicitat els teianencs “per l’impuls tan gran que han donat a la fira en 3 anys” i s'ha mostrat partidari d'intensificar la col·laboració comercial entre els dos municipis.

Fira003El president del Consorci d’Enoturisme de la DO Alella, Andreu Francisco, ha posat en valor el conveni signat amb l’Ajuntament de Teià per a la coordinació tècnica de la mostra gastronòmica del Maridatge, i ha felicitat el seu alcalde “per l’encert que ha suposat la singularització i especialització de la fira”.

La diputada de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, Rosa Funtané, ha recalcat que “un projecte com aquest que aglutina sentits i sentiments sempre comptarà amb el suport econòmic de la institució que represento”. Com a alcaldessa de Montgat, Funtané ha “donat fe del compromís i la insistència de l’Andreu Bosch per aconseguir recursos per al seu poble”.

Al seu torn, el director dels Serveis Territorials del Departament d'Agricultura a Barcelona, Josep Pena, ha destacat l’aposta del Maridatge “per la producció primària i el contingut agroalimentari”. Pena ha descrit el festival com “una alquímia de vivers, restauradors, viticultors i floristes que fan petites obres d’art” i ha assegurat que “des de la primera edició feia la flaire d’un esdeveniment consolidat”.

Per acabar, la comitiva oficial ha fet una passejada per les parades de la fira de perfumeria, acompanyada pels Gegants de Teià.


Ajuntamentdeteia