Teià estrena l’audiència pública prèvia al ple

aud pleEl proper ple ordinari de l’Ajuntament que se celebrarà dijous 16 de maig estrenarà una nova eina de participació ciutadana: l’audiència pública prèvia al ple.

A partir d’ara, les audiències es convocaran mitja hora abans dels plens ordinaris i extraordinaris de la corporació i tindran una durada màxima de 25 minuts. El funcionament de les audiències queda recollit i regulat a través dels articles 10, 47, 52, 53 i 54 del Reglament de Participació Ciutadana aprovat per unanimitat pel ple municipal del 18 de desembre i que va entrar en vigor el passat mes d’abril, un cop superats els tràmits d’exposició pública i comptar amb el vistiplau de la Generalitat. 

La ciutadania podrà intervenir per formular els precs i preguntes que considerin oportuns sempre que estiguin relacionats amb aspectes de competència municipal. Abans s’hi hauran d’inscriure, identificant-se i fent constar la temàtica a la qual faran referència a través d'una instància genèrica presentada des del web www.teia.cat (amb signatura digital) o bé presencialment a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania. La petició de paraula també es podrà fer apuntant-se a la llista que es posarà a disposició del públic a l’entrada de la sala de plens mitja hora abans d’iniciar la sessió.

Les intervencions es faran per ordre d’entrada de les inscripcions. En cas que hi hagi més sol·licituds que temps per intervenir, les que quedin pendents hauran de ser ateses en la sessió següent, conservant l’ordre.

Les persones disposaran d’un temps màxim de tres minuts per fer la seva intervenció, i d’un minut més de rèplica després de rebre resposta. L’alcalde podrà respondre directament o demanar que respongui el regidor o regidora responsable de la matèria. En cas que la resposta no es pugui donar al moment, caldrà respondre per escrit en un termini màxim de 20 dies. 


Ajuntamentdeteia