L’Ajuntament celebra el darrer ple del mandat 2015-2019

ple001El passat dijous 16 de maig es va celebrar el darrer ple del mandat. La sessió va estar marcada per l’ambient de cordialitat dels grups municipals al govern (ERC-Compromís amb Teià i PDeCAT) i a l’oposició (GT), així com pel reconeixement mutu i pel desig de tots plegats d’obtenir un bon resultat en les eleccions locals del dia 26.

L’alcalde, Andreu Bosch, es va mostrar “orgullós del respecte als valors democràtics” i del “to constructiu i respectuós” de tots els membres de la corporació. Per a Bosch, “ha estat un plaer haver presidit l’Ajuntament” entre 2015 i 2019, i va fer extensiva la seva felicitació a les dues regidores que van cessar abans d’hora: Anni Aparicio, del PDeCAT, i Bárbara Furment, de GT.

La portaveu de GT, Teresa Casellas, va admetre que “s’ha fet el programa del Govern”, però va ressaltar “que en algunes coses hem aconseguit que se'n fes cas, com en el projecte del nou magatzem de la brigada municipal”. Per a Casellas, “han estat 4 anys diferents. Al principi, ens havíem de conèixer, però no puc queixar-me. He pogut participar, si més no verbalment. Hem treballat a gust, que és com ha de ser, i hem estat sempre informats i escoltats”.

El regidor Oriol Ribera (GT) va felicitar al Govern i, molt especialment, als responsables de les àrees de Joventut –“hem anat de menys a més i en podem estar orgullosos”–, de Participació Ciutadana –“el Pla de Participació està molt bé”– i de Cultura –“no tinc crítiques. Potser voldríem millors artistes, però tenim molt bona oferta”. En canvi, va trobar a faltar “un butlletí municipal més regular i amb presència de les entitats”. Ribera es va felicitar per la reforma del camp de futbol, sobretot després que el Govern optés per la instal·lació de gespa totalment nova, com proposava GT, però va exposar que “ens hem sentit una mica apartats i hem tingut una certa sensació de secretisme”

Núria Andinyac (GT) va destacar el clima de “respecte i tolerància” que ha imperat, ja que “és l’única manera de construir”. Andinyach va dir que “hem apretat i hem afluixat quan ha calgut” i és va mostrar convençuda que “entre tots hem fet una bona feina, que és el que hem de seguir fent”.

Abel Ballesteros (GT) va lamentar no haver tingut més tracte amb els regidors Andreu Porta i Jordi Casanovas pel fet d'haver coincidit poc a la seva Comissió Informativa. Com a fets més rellevants del mandat, Ballesteros va agrair "el gest de Joan Castán de renunciar a l’acta de regidor", a més d'endur-se "el coneixement del món municipal i de l’Ajuntament, així com les vivències de l'1-O".

Àlex Castán (GT) va recordar el 16 de novembre de 2017 per partida doble. Aquell dia va ser pare i li va tocar fer de regidor en substitució de Bárbara Furment. Castán va confessar que li queda un “sabor agredolç perquè l’experiència ha estat positiva, però no l’he poguda gaudir per raons personals i professionals. Per això és possible que torni algun dia, si el poble ho vol”.

En nom seu i del PDeCAT, Francesc Ribas, va posar l’accent en “el compromís i la fidelitat dels socis de govern” i en “la cordialitat amb GT, que ha suggerit propostes a tots els projectes”.

La regidora Gemma Rosell (PDeCAT), que va substituir Anni Aparicio, va coincidir que “l’1-O vam crear uns llaços més forts amb l’oposició” i va explicar que s’hi ha trobat “molt a gust”, “exposada a les crítiques i oberta a discutir totes les coses”.

Per part d’ERC, la seva portaveu, Montse Riera, va definir l’experiència com “un gran aprenentatge” i es va referir a l’1-O com “un punt d’inflexió i un vincle que ens acompanyarà sempre”.

Sílvia Marcos (ERC) va afirmar que “estar al servei de la ciutadania és un plaer i un privilegi” i va fer extensiu el seu agraïment “a tots els treballadors i treballadores de l’Ajuntament, ja que nosaltres passem i ells continuen”.

Yago Albert (ERC) es va declarar gratament sorprès: “No m’esperava això del món de la política. M’he trobat que érem 8 que treballaven junts i 5 que ens ajudaven, de manera que hem estat tots 13 empenyent per un poble millor”.

Jordi Casanovas (ERC) va dir que “fa 4 anys no ho tenia ni pensat” i va definir l’experiència com a “divertida i estranya perquè sempre tens la sensació que la feina mai s’acaba”. Casanovas va tenir paraules de felicitació per al personal dels Serveis de Manteniment.

Per últim, Andreu Porta (ERC) va agrair la feina dels treballadors i col·laboradors de les seves àrees. Va ressenyar “el tomb que s’ha fet a les polítiques de Joventut” i “l’empenta que s’ha donat en temes de comunicació i informació”. Porta es va acomiadar recordant que “el moment històric que hem viscut des de l’Ajuntament demostra que no estem aquí per manar, sinó per servir”.

ple002Distinció i agraïment
Durant el ple, tots els grups municipals van aplaudir l’èxit del Maridatge dels Sentits i van enaltir la implicació de totes les persones, entitats i empreses que van fer possible la tercera edició del festival del perfum, la flor i la gastronomia entre el 30 d’abril i el 5 de maig.

Abans d’aixecar la sessió, l’alcalde va distingir amb un pin de l’Ajuntament al veí Félix Toquero per la seva assistència a tots els plens del mandat, “tret d’un dia que li vam canviar la data”.

Al final, tots els membres de la corporació es van fer una fotografia conjunta davant del quadre del passeig de la Riera fet per l’artista Gerard Rosés en què lluïen la samarreta del moviment d’Ajuntaments Sense Por a favor de la República catalana i en contra de la repressió per part de l’Estat.

Ajuntamentdeteia