ERC obté la majoria absoluta a Teià i JxCat guanya les europees

municipals 2019La candidatura d’ERC-Compromís amb Teià va ser la vencedora de les eleccions locals d’ahir, 26 de maig, a Teià. La llista encapçalada per Andreu Bosch va obtenir la majoria absoluta, després de créixer del 33,7% al 50% dels vots i passar de 6 a 8 regidors.

La participació va ser del 72%, la qual cosa suposa un increment de 12 punts en relació al 2015.

JxCat va ser la segona força, amb el 15,6% dels sufragis i dos regidors. La resta de candidatures van obtenir un regidor cadascuna. El tercer lloc va ser per a GT, amb el 12,5% dels vots vots; el quart per a Cs, amb el 10,3%, i el cinquè per al PSC, amb el 9,3%.

D’aquesta manera, el consistori estarà format pels següents càrrecs electes: en representació d’ERC-Compromís amb Teià, Andreu Bosch, Montse Riera, Jordi Casanovas, Erica Busto, Yago Albert, Mercè Alòs, Jordi López i Olga Parra; per JxCAt, Francesc Ribas i Gemma Rosell; per GT, Núria Andinyac; per Cs, David Basi, i pel PSC, Joaquim Roca.

Triomf del president Puigdemont
Com al conjunt del país, els electors de Teià van emetre ahir un vot dual a les eleccions al Parlament europeu. Amb 17 punts més de participació que el 2015, la llista de JxCat encapçalada pel president a l’exili Carles Puigdemont va obtenir el 46,6% dels vots, seguida de la candidatura d’ERC que lidera Oriol Junqueras, amb el 21,3%.

A continuació van quedar el PSC, amb l’11%; Cs, amb el 7,2%; CeC-Podem, amb el 4,7% i el PP, amb el 2,7%.


Ajuntamentdeteia