Informació de l'Ajuntament sobre la situació de la Policia Local i la seguretat ciutadana

Arran d'informacions públiques aparegudes sobre la situació laboral del cos de la Policia Local de Teià (entre les quals a les xarxes socials del sindicat SPL-UGT), des del govern municipal volem puntualitzar:

  1. El cos disposa d'11 agents actualment: 6 agents de carrera (un dels quals, caporal, amb funcions de cap accidental) i 5 d'interins.
  1. Tret d'alguna franja molt puntual del dia, tenim sempre 2 agents al carrer. Ara a l’estiu, és cert que, com a tot arreu, tenim agents de vacances, però seguim cobrint torns amb dos agents, no pas un. I tenim el cap accidental del cos en actiu tot l'agost.
  1. Amb el nou govern constituït, al juliol ja es van convocar dues places d'agents funcionaris, el procés de selecció de les quals tindrà lloc al llarg de setembre. A més, un dels agents interins ja va aprovar l'oposició per esdevenir funcionari (amb formació a l'escola de Policia de Mossos d'Esquadra inclosa) i al novembre inicia el període de pràctiques.
  1. L'anterior cap de la policia local va sol·licitar excedència voluntària amb efectes 1 de febrer. Des d'aleshores, el govern municipal, amb les eleccions municipals enmig, està realitzant entrevistes amb candidats per ocupar la plaça en Comissió de serveis. Per raons diverses (administratives o laborals), encara no s'ha pogut cobrir aquesta plaça. Mentrestant, el caporal del cos està exercint les funcions de cap de la policia local amb plena satisfacció i professionalitat, rol que ja ha exercit en altres períodes.
  1. Quant a les notícies sobre robatoris a interior de domicili aquest estiu al Baix Maresme, és cert que hi ha hagut un repunt de casos en període vacacional, però Policia Local i Mossos d'Esquadra segueixen treballant-hi de manera coordinada (de fet, aquest 2019 acumulem molts menys casos que el 2018). Al juliol a Teià hi ha hagut 8 casos, i 5 en el que duem d'agost. Per això hem continuat difonent des del web municipal i altres mitjans els consells d'autoprotecció recomanables.
  1. Des del govern municipal, lamentem que la representació sindical del cos de policia local de Teià hagi optat per difondre aquest missatge  amb informació tergiversada i imprecisa en ple mes d'agost. Des de l'Ajuntament, continuem vetllant per la seguretat dels nostres conciutadans i conciutadanes.

Ajuntamentdeteia