Els germans Pau i Laura Toquero participen al campionat europeu d’escacs

toqueroEls teianencs Pau i Laura Toquero Gracia van participar en el campionat europeu d’escacs per a joves que es va disputar a Bratislava, la capital d’Eslovàquia, de l’1 a l’11 d’agost. A l’hora de fer balanç, tots dos afirmen que n’estan molt contents i coincideixen a destacar l’experiència i l’aprenentatge acumulats al llarg d’aquests dies.

Els germans Toquero formaven part de la delegació catalana, formada per onze jugadors. De tots ells, en Pau va ser un dels pocs que va millorar la seva puntuació ELO, que és el mètode oficial que se segueix per calcular el nivell relatiu de cada esportista. En Pau, que competia en la categoria sub-18, va disputar set rondes contra contrincants superiors –anomenats mestres FIDE (Federació Internacional d’Escacs)– i va acabar la seva participació amb una performance de 2187 punts.

Ell mateix explica que “he jugat a un gran nivell amb mestres FIDE amb qui he fet taules, i fins i tot n’he guanyat algun. Les partides han estat llargues i no s’han decidit fins a l’últim moment”. Cal tenir en compte que, a diferència d’altres ocasions, aquest cop no hi va haver cap jornada de descans, la qual cosa va posar a prova la preparació i capacitat de concentració i recuperació dels jugadors. En Pau assegura que aquest bagatge l’ajudarà a assolir nous objectius, ja que aquest era el seu darrer any en categoria de joves i a partir d’ara els campionats seran absoluts.

En canvi, la seva germana tot just debutava en la categoria sub-12. La Laura relata que “les partides eren molt llargues. Això vol dir que he jugat partides igualades contra les millors d’altres països”. Ella també està convençuda que “després de participar segur que aniré millorant els petits errors tàctics que he comès” i s’ha mostrat decidida “a seguir preparant i jugant els campionats comarcals i catalans d'edats”.

foto 067Elogis merescuts
Tant en Pau com la Laura han rebut els elogis de la Federació Catalana pel seu paper en el campionat. Del Pau, les cròniques publicades al web de la Federació destaquen, precisament, la dificultat dels rivals, la solvència del seu joc i la millora de l’ELO. Pel que fa a la Laura i les seves companyes, la Federació assegura que “són la referència de moltes altres noies i això és el millor que podem fer per potenciar els escacs femenins a Catalunya”.


Ajuntamentdeteia