L’Ajuntament distribueix les targetes moneder de les beques menjador

beca menjadorAvui dimecres, la Regidoria de Serveis Socials està fent el repartiment de les targetes moneder a les famílies del poble que tenen fills en edat escolar i que són beneficiàries de les beques menjador que atorga la Generalitat de Catalunya.

Aquesta mesura ha estat adoptada pel Departament d’Educació, juntament amb el Consell Comarcal i els ajuntaments, per tal de garantir la continuïtat de l’ajut durant el temps que dura el confinament sanitari a causa del coronavirus. D’aquesta manera es pretén garantir l’accés a una dieta sana i equilibrada dels menors a educació infantil, primària i secundària obligatòria.

En el cas de Teià, s’han distribuït 41 targetes, una per a cada infant, corresponents a 30 famílies.

Les targetes moneders es podran fer servir a partir d’avui mateix, ja que no requereixen cap operativa prèvia d’activació, i seran útils mentre duri el confinament.

L’ús de les targetes està exclusivament destinat a l’adquisició d’aliments en establiments del municipi. A causa del confinament, la compra l’ha de fer una sola persona i no es pot realitzar fora de Teià. Tampoc no hi ha un import màxim de despesa, més enllà del saldo amb què han estat carregades. Inicialment, cada targeta disposa d’un import de 40 euros, a raó de 4 euros diaris per cada àpat. Passat els primers dies, la Generalitat podrà recarregar la targeta d’acord amb el temps que s’allargui la situació actual.

Recomanacions

La finalitat de la beca menjador és garantir un àpat diari equilibrat i saludable. Per aquest motiu, es recomana:

● Comprar aliments adaptats a les necessitats dels menors:

Productes frescos: Verdures, fruites, carn, peix i ous

Productes bàsics: Oli, fruits secs, arròs, llegums, llet, iogurts i formatges, conserves de peix i tomàquet.

● Evitar begudes ensucrades, brioxeria i aliments precuinats o processats amb additius i greixos de mala qualitat.

Operativa de lliurament

Entre dilluns a la tarda i dimarts al matí, la Regidoria de Serveis Socials va contactar amb les famílies beneficiàries per tal d'informar-les i citar-les a ca la Cecília avui al matí, distribuïdes en distintes franges horàries per evitar l’acumulació de persones. Les targetes han estat lliurades dins d'un sobre amb la informació del seu funcionament per escrit, i seguint les mesures establertes pel que fa a la distància mínima de seguretat i a la utilització de guants per part del personal.

docx NORMES SOBRE LA UTILITZACIÓ DE LA TARGETA MONEDER.docx 45Kb Downloads: 1,250

NORMES SOBRE LA UTILITZACIÓ DE LA TARGETA MONEDER.docx


Ajuntamentdeteia