Fan 260 proves PCR a la residència Amavir de Teià

Open Arms en tasques residències AP MNAquest matí, un equip de voluntaris de l’ONG Proactiva Open Arms ha estat al centre assistencial Amavir de Teià per realitzar proves PCR a un total de 260 persones, entre residents i treballadors.

L’actuació forma part del protocol dissenyat per CatSalut per a totes les residències de Catalunya i ha estat prèviament concertada amb la direcció del centre, sota supervisió de la directora d’equips dels CAP del Masnou-Alella i Ocata-Teià, Maria Viózquez.

La doctora explica que Amavir és una “residència verda”, segons el codi de salut, ja que segueix sense registrar ni un sol cas positiu de la Covid-19 des de l’inici de la declaració de la pandèmia.

Viózquez assegura que el centre ha fet bona feina, gràcies a la formació prèvia del seu personal, a la sectorització d’espais, als protocols d’aïllament i a la interlocució constant amb la direcció. “Ens escolten molt”, diu, i recorda que un equip d’atenció primària format per un metge i una infermera realitzen controls setmanals a aquest equipament sociosanitari.

Proactiva Open Arms

El passat 14 d’abril, Institut Català de la Salut va anunciar que havia arribat a un acord amb l’ONG Proactiva Open Arms perquè 70 dels seus membres donessin suport als equips d’atenció primària que presten serveis a les 200 residències que hi ha als municipis del Barcelonès Nord, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.

Des de llavors, els voluntaris de l’ONG han rebut formació específica per conèixer el funcionament dels equips de primària que treballen a les residència, així com les metodologies de testeig i cribatge. En concret, els membres d’Open Arms s’encarreguen de recollir les mostres dels PCR i de portar-les als laboratoris.

En el cas de Teià, s’espera que els resultats es coneguin dimarts vinent, 5 de maig.


Ajuntamentdeteia