La gastronomia inunda Teià: Ruta dels Sentits, enotast i maridatge en línia a quatre mans

Ruta dels Sentits 2021Aquesta setmana, Teià dona la benvinguda a la quarta edició del Maridatge dels Sentits amb una aposta per la cuina de qualitat, de la mà dels restauradors de la població i els productes de proximitat.

Ruta dels Sentits

Per raons de prevenció sanitària, experiències multitudinàries com el cercatapes i els aperitius a l’entorn del Mercat i de la plaça de Sant Martí han estat substituïdes per la Ruta dels Sentits. Es tracta d’una nova proposta enogastronòmica de petit format en què hi participen onze establiments locals de restauració i pastisseria. Cadascun d’ells ha ideat i elaborat els seu propi suggeriment culinari. N’hi ha qui ofereix menús complets, plats únics, tapes, postres o rebosteria; això fa que els preus de cada consumició siguin diferents.

Els xefs, cuiners, forners i pastissers han tingut llibertat absoluta, amb la necessitat d’observar una sola pauta argumental: incorporar a la recepta la nota olfactiva i de color de la violeta, ja que aquesta és la flor que enguany inspira el Concurs internacional de perfumeria Mouillette d’Argent.

Vi d’Alella

L’atractiu de la proposta es complementa amb el maridatge que cada establiment ha fet amb un vi diferent de la Denominació d’Origen Alella. La selecció de cada referència ha comptat amb l’assessorament del Consorci de Promoció Enoturística de la DO Alella, que enguany ha renovat per tercer any consecutiu el seu conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Teià.

Qui vulgui també pot adquirir en els establiments la copa commemorativa del IV Maridatge dels Sentits per un euro i mig.

A continuació us presentem les onze opcions de restauració i rebosteria que podreu tastar del 24 al 30 de maig:

- Cafè de Baix: Cèrvol en el seu suc al vi negre. Preu: 15 euros, incloent-hi una copa de vi Pansa Blanca de Raventós d’Alella, pa i postres.

- Ca la Rosi: Arròs d’escamarlans. Preu: 27 euros, incloent-hi una copa de vi Les campanes de Lima de l’Artesà del Temps i postres de pa de pessic de llima i caramel de violeta.

- Can Gassó: Menú format per salmorejo de maduixes; verat en escabetx sobre causa limeña; terrina de garrí amb carbassa, pinya i tzalziki, i mousse de iogurt amb gelat de iogurt i almívar de violetes. Preu: 27 euros, incloent-hi una copa de vi blanc Pansa Rosada de Raventós d’Alella i una copa de vi negre de Xirà de Testuan.

- El Nou Antigó: Farcellets de violetes de bacallà amb brots tendres i vinagreta de llima malva. Preu: 23,5 euros els dies feiners i 30 euros el cap de setmana, incloent-hi un segon plat, postres i u una copa de vi Pét-Nau AA del Celler de les Aus.

- El Pecat de Teià: ‘Duo de daus’ (daus cruixents de pulled beef acompanyats de salses dolça i picant). Preu: 9 euros, incloent-hi sorbet de llimona i una copa de vi GX d’Alta Alella.

- Forn de llenya Mateu: Opció 1 (galeta rústica de xocolata afruitada al 64%, per 1,5 euros), opció 2 (pastisset de iogurt de ‘foie’ amb confitura de violetes i ‘quicos’, per 1,5 euros) i opció 3 (pa de pessic de cervesa negra amb crema de formatge, gerds i glacejat de violeta, per 2,5 euros).

- Gran Cafè La Palma: Ostres gold de ‘la belle huitre’. Preu: 9 euros, incloent-hi una copa de vi Tina 9 de Raventós d’Alella.

- La Bona Estrella: Tàrtar de llagostí, llima i violetes. Preu: 11,5 euros, incloent-hi un còctel amb Alta Alella Mirgin Rosé i escuma de violeta.

- La Pizzeta: Pizza de massa violeta amb mozzarella, formatge de cabra, espàrrec blader, melmelada de pebrot vermell i ruca. Preu: 12,95 euros, incloent-hi una copa de vi Pansa Rosada de Raventós d’Alella, o bé 22 euros, amb l’ampolla sencera.

- Mas Padellàs: Pastisset de poma amb gelat de violetes. Preu: 10 euros, incloent-hi una copa de vi La Flamenca, de Mario Rovira Viticultor.

- Pastisseria Biel: Base de galeta amb crema catalana i emulsió de violeta. Preu: 3 euros.

La Ruta dels Sentits va començar ahir, 24 de maig, i finalitarà el proper diumenge, dia 30. Al programa en paper del Maridatge dels Sentits trobareu un full solt que podeu segellar a mode de "passaport" en cada establiment. Amb un mínim de quatre segells podreu votar la vostra recepta preferida i participar en el sorteig de tres experiències enoturístiques a la DO Alella.

Quatre mansMaridatge a quatre mans

Aquest divendres, 28 de maig, la xef biodinàmica Iolanda Bustos i la sommelier Vanesa Martín oferiran a les 19h un showcooking i maridatge a quatre mans en directe des del canal de YouTube de l’Ajuntament.

La idea és “gaudir d'una experiencia única des de casa compartida amb les persones que vulgueu” mitjançant l’adquisició d’un pack per fer l’activitat a distància. La cuinera empordanesa oferirà tres receptes amb productes de proximitat (mel  milflors de l’apicultor Jordi Homs; panets de Viena del Forn de llenya Mateu; ous de l'Hort d'en Pau; herbes de can Riera, i oli i fruits secs de can Marcual, entre d’altres), mentre la sommelier de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya ajudarà a trobar l’aroma de la violeta en els vins del territori.

El pack està pensat per compartir entre sis persones i es compon de tres ampolles de vi (Alella Alella Parvus Syrah 2018, Bouquet d’Alella Syrah 2016 i Xirà de Testuan), un pot de melmelada de violetes de l’obrador Melmelària, carquinyolis i un preparat de la Pastisseria Biel per fer xocolata desfeta, i sis copes del Maridatge dels Sentits.

El preu del pack és de 48 euros i podeu comprar-lo al web www.enoturismedoalella.cat abans de dijous, ja que es lliurarà a la masia de can Llaurador el dia 27 entre les 9.30 i les 16.30h.

Enotast 2021Enotast al Nou Antigó

El proper dissabte, 29 de maig, tindrà lloc a les 11.30h un enotast al restaurant El Nou Antigó per descobrir “la Terra de la Pansa Blanca”, a càrrec de la sommelier Rebeca Ruiz. S’hi presentaran dos vins de la DO Alella elaborats amb aquesta varietat de raïm (Bouquet d’Alella Blanc i Pét-Nat AA del Celler de les Aus), acompanyats de sengles tapes elaborades especialment per Marta Culebras i Jordi Saseta: un caneló de ricotta, albergínia i tomàquet sec al pesto vermell i un burrito de pollastre de pagès a l’estil ‘Pibil’ amb crema agra de iogurt.

L’activitat té un preu individual de 8 euros i les places són limitades. Podeu adquirir-ne l’entrada a www.enoturismedoalella.cat/enotast


Ajuntamentdeteia