Buvisa acull un ‘networking’ gratuït per fomentar els vincles empresarials

networkingEl proper dijous, 24 de novembre, els ajuntaments de Premià de Dalt i de Teià organitzen una sessió de treball en xarxa oberta a qualsevol empresa dels dos municipis que hi estigui interessada. L’acció pretén fomentar la coneixença entre el teixit empresarial local i promoure’n la col·laboració i l’associacionisme. El taller estarà dinamitzat per Sònia Bartrés, responsable de projectes de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC), una entitat sense ànim de lucre dedicada a la defensa dels interessos de les àrees industrials del país.

La jornada és gratuïta i tindrà lloc al polígon Buvisa (seu de Buenatelier, carrer del Sud, núm. 7), de 9.15 a 12 h. Per assistir-hi cal emplenar prèviament en aquest formulari.

Programa

9.15 h. Rebuda dels assistents.

9.30 h. Benvinguda, a càrrec dels responsables de Promoció Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament de Teià, Nico Widmer, i d’Ocupació, Empresa, Coneixement i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Premià de Dalt, Carles Medina.

9.45 h. Introducció a la dinàmica de networking i a l’associacionisme empresarial com a instrument de col·laboració, a càrrec de Sònia Bartrés.

10 h. Qui és qui?

10.30 h. Cafè relacional.

10.50 h. Taller Compartim taula.

11.45 h. Conclusions i comiat.

Buvisa01Cursa de fons

El passat 10 de novembre, la Junta de Govern Local va aprovar el conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Premià de Dalt en el marc del projecte Sumem per la indústria dels Polígons d’Activitat Econòmica, aliança Premià de Dalt-Teià.

Es tracta d’una actualització del conveni de col·laboració per a l’impuls del polígon de Buvisa que el ple municipal de Teià va aprovar per unanimitat el 24 de gener de 2019, i que era fruit del treball entre les regidories de Promoció Econòmica dels dos municipis amb l’objectiu de sol·licitar un ajut econòmic de la Diputació de Barcelona per realitzar tres accions: actualitzar el cens empresarial del polígon, fer una diagnosi de les seves característiques (comunicacions, disponibilitat de serveis, subministraments, telecomunicacions, infraestructures, normatives, equipaments...) i realitzar un pla de millora per a la seva modernització i per atraure-hi noves empreses.

Malgrat que el ple del 29 d’abril de 2020 va ratificar aquell acord, l’obtenció de la subvenció de la Diputació ha estat posterior, de manera que és justament ara quan esdevé possible implementar el projecte.

En total, les actuacions previstes tenen un cost de 21.600 euros. La Diputació n’aportarà el 50% i l’altra meitat la posaran els dos ajuntaments, d’acord amb la superfície industrial de cada municipi: 8.100 euros l’Ajuntament de Premià de Dalt i 2.700 l’Ajuntament de Teià.

Detalls del conveni

El conveni de cooperació i concertació interadministrativa destaca el paper del món local com a “principal agent en la promoció econòmica del territori” i “l’impuls de projectes tractors que el desenvolupin i millorin l’activitat econòmica local”.

En aquest marc, el document s’erigeix en un instrument idoni “per a la prestació de serveis a emprenedors i empreses” mitjançant projectes de suport d’infraestructures i serveis que afavoreixin la competitivitat de les empreses locals i l’atracció de noves.

A aquest efecte, els dos ajuntaments crearan una comissió tècnica de seguiment conjunta per gestionar i supervisar el desplegament de les actuacions programades.


Ajuntamentdeteia