Engega la campanya ‘Dones emprenedores a Teià’

emprenedores teia ig story genericAmb motiu del Dia Internacional de les Dones, l’Ajuntament de Teià engega avui una campanya de difusió titulada Dones emprenedores a Teià per donar visibilitat al teixit empresarial local liderat per dones. Es tracta de “quinze dones emprenedores i líders que han trobat a Teià l’ecosistema ideal per tirar endavant els seus projectes comercials”.

La iniciativa ha estat impulsada per les regidories d’Igualtat i Promoció Econòmica, que coordina Nico Widmer. La seva responsable explica que “les dones que apareixen a la campanya representen una petita part del gran nombre d’emprenedores que tenim al poble”. De fet, la selecció s’ha fet mitjançant un enviament de correus electrònics a més de 40 emprenedores.

El passat 22 de febrer es van iniciar les sessions fotogràfiques amb les que van respondre afirmativament, la identitat i la vocació professional de les quals es donaran a conèixer properament a través de les xarxes socials de l’Ajuntament.

Widmer detalla que “l’objectiu final és la creació d’una associació de dones emprenedores on totes hi tenen cabuda i on trobaran un espai per intercanviar experiències i energies, així com una plataforma que els donarà visibilitat i recursos per a aprendre i créixer juntes”.

La campanya gràfica comença justament avui, 8-M, amb una imatge genèrica, i s’allargarà fins al 17 de març, data en què finalitzarà el programa d’activitats per commemorar el Dia de la Dona Treballadora amb la projecció de la pel·lícula Retrato de una mujer en llamas (2019), de Céline Sciamma.

8M2023‘Pa i roses’, 111 any després

Des de fa dies, a la façana de l’Ajuntament llueix una pancarta en què es pot llegir 8M, Dia de la Dona.

Com cada any, el Grup d’Opinió Dones 21 de Teià redacta un manifest reivindicatiu coincidint amb aquesta data. Dissabte passat, les seves representants van presentar-lo davant de les més de cent persones que van participar en la calçotada de dones celebrada al parc de can Godó.

I avui a les 19.30h, les seves autores organitzen a La Unió una xerrada sobre Les dones del tèxtil, a càrrec de l’escriptora i historiadora Assumpta Montellà, en què tornaran a llegir-lo.

A continuació en reproduïm el text:

“El 1912, les obreres nord-americanes cridaven: “Volem pa, però també roses!”, com el poema que va donar nom a la vaga. Al poema ressonen els desitjos d’inspirar una cultura de la vida i una lluita per la justícia que impedeixi l’exclusió de les dones, l’explotació econòmica i laboral, i que freni la feminització creixent de la pobresa.

Aquest any se’n compleixen 111 d’aquelles marxes obreres en què les treballadores del tèxtil reclamaven “pa i roses”, però allò segueix passant avui a Guatemala, Nicaragua, Mèxic, Bangladesh, la Xina, el Marroc… I no només en aquests països, sinó també a casa nostra.

Però les dones no som només un col·lectiu; som la meitat de la humanitat i tenim un pla: Ho canviarem tot, costi el que costi!

Farem servir les eines i l’esperit reivindicatiu per acabar amb totes les violències generades per la desigualtat.

La lluita feminista que ens reuneix avui ens ensenya a reconèixer els gestos que sostenen el món, a reconèixer la vulnerabilitat, la tendresa i la interdependència, a defensar una igualtat que no accepta que hi hagi unes vides menys vàlides que altres.

Volem aconseguir:

- Més protagonisme i reconeixement de les dones i nenes.

- Promoure la conciliació i la corresponesabilitat a les empreses i a la vida domèstica.

- Acabar amb la desigualtat salarial.

- Trencar el sostre de vidre i afavorir el lideratge de les dones i homes en la reconstrucció d’una societat millor”.


Ajuntamentdeteia