El patge Melicaco prepara l’arribada dels Reis d’Orient

patge melicacoDesprés de celebrar Nadal i Sant Esteve amb el quinto de l’Esplai Itaca a La Unió i l’espectacle familiar de titelles Contes de gel al teatre de La Palma, Teià ha iniciat el compte enrere per rebre com cal Ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar.

Fa tot just una setmana, el patge Melicaco va adreçar un missatge als infants del poble a través de les xarxes socials de l’Ajuntament. En el vídeo, aquest personatge es presenta en societat com a cap de protocol dels Reis i explica les raons que l’han dut a triar aquest nom: “El melicaco –que és com s’anomenen les nespres a Teià– ens ha donat moments molt dolços i jo em comprometo a endolcir la vostra espera”.

Bústia gegant

El patge Melicaco és també el carter en cap. És ell qui vetlla perquè els somnis dels infants es compleixin. “Les vostres cartes són el passaport cap a la màgia!”, crida amb alegria.

Per facilitar la feina als Reis i els seus ajudants, els vailets de Teià podran dipositar els sobres amb els seus desitjos a la bústia reial que trobaran dimarts 2 de gener de 17.30 a 19.30h a La Unió; dimecres 3 de gener d’11 a 13h a la Biblioteca Municipal, i dijous 4 de gener d’11 a 13h al parc de Vallbellida. A la Casa Municipal de Cultura la canalla podrà veure el pessebre artístic i monumental; i els altres dos dies els nens i nenes podran participar, respectivament, en els tallers que els hauran preparat expressament la Biblioteca i l’Associació de Veïns i Veïnes de Vallbellida.

Fàbrica de joguines i taller de fanalets

A més, el 3 i 4 de gener de 17.30 a 20h, la quitxalla podrà veure per dins la fàbrica de les joguines i el despatx del patge Melicaco al Casal de Joves, previ pagament de 2,5 euros per infant. També s’hi farà el tradicional taller de fanalets.

El dia 3, Òmnium Cultural explicarà el conte de la sopa de pedres i en cuinarà una olla perquè tothom la pugui tastar. L’endemà dijous es repartirà xocolata amb melindros.

Cavalcada amb sorpreses

El 4 de gener a partir de les 18h es podran veure els llums de la comitiva reial acostant-se al poble pels vessants del turó d’en Baldiri.

I el dia 5 a les 18h, finalment, Ses Majestats arribaran a Teià per fer realitat la nit més màgica de l’any. Al vídeo, el patge Melicaco n’explica el recorregut: entraran al poble per Vallbellida, on seran objecte d’una càlida benvinguda per part dels veïns, que repartiran caldo a tothom qui en vulgui, i acabaran a l’església, on els més petits podran parlar amb els Reis en persona.

Entre les novetats d’enguany, cal destacar la incorporació de nous elements: la comparsa de l’estel de Nadal, la carrossa de regals de l’Associació de Veïns i Veïnes de Vallbellida, i el carruatge del patge Melicaco.

Un any més, els Dimonis de Teià tornaran a fer de carboners, acompanyats de la banda de tabalers i del Batraci, a qui els nens i nenes més valents podran lliurar-li els seus xumets.

El patge Melicaco ha promès algunes sorpreses més, però si voleu descobrir-les haureu d’anar a rebre el seguici reial!


Ajuntamentdeteia