Cicle d’hàbits saludables per a persones de més de 60 anys

habits saludablesDel 5 d’abril al 28 de juny, l’Equip d’Atenció Primària (EAP) Ocata-Teià està duent a terme a un cicle de tallers d’hàbits saludables adreçat a persones de més de 60 anys que són usuàries del Consultori Local. Aquest projecte de l’Institut Català de la Salut (ICS) compta amb la col·laboració de l’Ajuntament, que cedeix la Casa Municipal de Cultura de La Unió per acollir les sessions.

L’objectiu general d’aquesta iniciativa és millorar l’estat de salut de les persones majors de 60 anys. La programació, distribuïda en 12 sessions, no només proporciona eines i informació valuosa, sinó que també crea un espai de trobada que fomenta les relacions personals i el suport social dins la comunitat, elements clau per al benestar emocional i físic dels participants.

Els tallers pretenen assolir objectius específics com millorar els coneixements i les habilitats en salut de les persones participants, així com el maneig de l’aplicació de la Meva Salut i la prevenció del risc de caigudes. Entre els temes tractats s’inclouen la salut emocional, l’alimentació saludable, els primers auxilis, el Document de Voluntats Anticipades o l’ús adequat de la medicació. També s’han programat dues jornades específiques sobre seguretat a Internet i prevenció de robatoris, amb el suport dels Mossos d’Esquadra.

El curs ha tingut molt bona acollida. Hi assisteixen una quinzena de persones i l’EAP Ocata-Teià no descarta organitzar-ne un de nou l’any vinent.


Ajuntamentdeteia