El passat dilluns, 21 d’octubre, va obrir les portes el bar-restaurant del complex esportiu de Sant Berger. El nou establiment s’anomena Ardest i donarà servei al camp municipal de futbol després de la reforma en profunditat del local, que ha suposat una inversió de 107.623 euros per part de l’Ajuntament.
Els responsables del negoci són dos veïns del poble: l’inversor Joan Estany i el xef Inmer Alexander Ardón, que ha treballat en diversos restaurants del Baix Maresme. A mig termini, els socis esperen reforçar la plantilla amb tres treballadors més, entre personal de sala i cuina.
Termini i import d’adjudicació
Segons els plecs de la licitació, la concessió inicial s’estableix per un període inicial de 4 anys, que es pot prorrogar 2 més. El preu d’adjudicació és de 46.464 euros (IVA inclòs), amb un import mensual del lloguer de 968 euros.
Horari d’obertura
L’horari habitual serà 9 a 22 h els dies feiners i de 9 a 21 h el cap de setmana. Quan no hi hagi partits o entrenaments, l’obertura es podrà allargar, com a màxim, entre les 6 i les 2.30 h.
El “restobar” –com l’anomenen els seus impulsors– té com a serveis principals els dos àpats forts del dia –el dinar, de 13 a 16 h, i el sopar, a partir de les 20 h–, per bé que també s’hi presta una atenció especial als esmorzars i berenars, amb una gran varietat de plats i opcions per picar.
Carta i menú
Ardest és un “restobar” especialitzat en cuina mediterrània i de mercat, amb productes frescos de temporada i proximitat, fusionats amb propostes multiculturals, tocs moderns i tècniques innovadores.
El restobar serveix plats de carta i menú basats en els principis d’una nutrició saludable, amb dietes específiques per a la pràctica de l’esport. També contempla opcions veganes i vegetarianes, així com alternatives a diverses intoleràncies (celiaquia, lactosa, diabetis...).
Segons els seus impulsors, “reinterpretem plats clàssics amb noves tècniques i ingredients, amb molts contrastos, per tal de sorprendre la clientela. La nostra carta –asseguren– és dinàmica, seguint el cicle de les estacions i utilitzant productes naturals i ecològics a un preu adaptat als diferents perfils de clients”.
A més dels usuaris de les instal·lacions esportives i de l’Institut Turó d’en Baldiri, els dos socis volen convertir Ardest en “una referència al municipi i al Maresme”, fins al punt que formi part “de la ruta gastronòmica comarcal”.
Esports i medi ambient
L’establiment brindarà “el màxim suport a la Regidoria d’Esports i a l’Ajuntament de Teià en aspectes com la preparació de menús amb descompte per a celebracions de final de temporada i esdeveniments esportius especials”. També es preveu la creació d’un espai per a l’exposició de trofeus i reconeixements esportius, així com la possibilitat de vendre marxantatge dels clubs teianencs i de fer difusió de les seves activitats i calendaris dins del local.
A més de separar i reciclar els residus que es generin –incloent-hi la recollida de l’oli de cuina per part d’un gestor autoritzat–, Ardest es compromet a reduir a la mínima expressió les llaunes de beguda en favor del vidre. També ofereix als clients la possibilitat d’emportar-se el menjar sobrant a casa en envasos reutilitzables o biodegradables, com a aposta per lluitar contra el malbaratament alimentari.
Per últim, i d’acord amb els plecs del concurs, els adjudicataris s'encarregaran de buidar les set papereres del complex esportiu de Sant Berger i a mantenir i netejar les zones enjardinades i els espais adjacents.