El Fons Batllori

Exposició permanent

EfonsbatlloriL FONS BATLLORI JOFRÉ S'AMPLIA AMB UNA MOSTRA PERMANENT DE L'OBRA DEL DIBUIXANT

L'onze de setembre de 2007 es va inaugurar a Ca la Cecília una mostra permanent sobre l'obra d'Antoni Batllori Jofré (1915-1999). Es tracta d'una petita antològica en que, junt amb la biografia comentada del dibuixant, es poden veure els aspectes més rellevants de la seva trajectòria: els inicis, la influència de Junceda, la Guerra Civil, l'època de plenitud, la seva relació amb Teià,...

L'ESTUDI

L'estudi és la reproducció exacte del lloc de treball d'ABJ. Persona meticulosa i ordenada, guardava un munt d'objectes curiosos i li agradava col·leccionar. A l'estudi podeu trobar des de dibuixos d'amics, a calaixeres antigues, escopetes i baionetes, cranis, objectes d'aram, sants, imatges religioses, etc. L'estudi és un bon punt de partida per conèixer l'autor i la seva manera de treballar.

 

EXPOSICIONS TEMPORALS

portada-1a-tira 2003: NADALES
2004: ESQUITX
2005: I PREMI BATLLORI JOFRÉ
2006: EL QUIXOT D'ABJ
2006: II PREMI BATLLORI JOFRÉ
2006-2007: CESC
2007: III PREMI BATLLORI JOFRÉ

VISITES GUIADES

Des del Fons Batllori Jofré s'organitzen dues visites guiades anuals a càrrec de Toni Batllori Obiols, humorista gràfic i fill del dibuixant. Una es fa cada onze de setembre i la segona durant les Jornades Europees del Patrimoni, normalment a finals de setembre, principis d'octubre.

Qualsevol grup que ho desitgi pot sol·licitar una visita comentada, incloent-hi l'exposició temporal que hi hagi.

TALLERS A L'ESCOLA

Amb la intenció de promocionar i divulgar el dibuix entre els més joves i donar a conèixer el Fons Batllori Jofré; des del 2006 es fa un taller anual per als alumnes de 5è i 6è a l'escola de Teià. D'aquí en surt una exposició i l'edició de tots els treballs.


Ajuntamentdeteia