Ahir diumenge es va presentar a La Unió el llibre Cuinem, parlem, mengem dins dels actes de la Setmana Cultural de Teià. L'ocasió va servir també per reconèixer el compromís dels voluntaris lingüístics i els alumnes de català de la població.
Editat per l’Ajuntament i el Consorci per a la Normalització Lingüística, el llibre aplega un total de tretze receptes de cuina d’onze països, corresponents al mateix nombre de tallers realitzats al llarg d’aquests darrers dos anys i mig en el marc del projecte Voluntariat per la Llengua.
L’objectiu inicial era crear parelles lingüístiques per incentivar l’aprenentatge i el perfeccionament de la llengua catalana a través dels fogons: “són tallers senzills, però amb grans idees de fons: treballem valors i treballem ciutadania”. Segons els organitzadors de l’activitat, “la cuina ha estat un pretext fantàstic per conviure amb persones que normalment no formen part del nostre cercle de relació i crear-hi vincles. Hem après els uns dels altres maneres de fer, ritmes, olors... Volíem obrir-nos al món i conèixer els nostres veïns”. El balanç és positiu i per això els impulsors de la iniciativa donaran continuïtat a aquest espai de trobada.
Tretze petites perles
Del llibre se n’ha fet un tiratge de 150 exemplars. Si algú hi està interessat cal que s’adreci a la Casa Municipal de Cultura. Es tracta d’un receptari bilingüe, ja que l’elaboració de cada plat s’explica en la seva llengua original (alemany, anglès, àrab, castellà, català, italià, mandinga i rus) i, a continuació, en català. Hi trobareu especialitats alemanyes (mandonguilles amb estofat de bolets), argentines (empanades i chimichurri), britàniques (pastís de poma), canadenques (bola de formatge i cremà calenta de bacó i formatge), gambianes (paella africana), guineanes (caldo de mancara), marroquines (cuscús de pollastre), mexicanes (tacos de vedella), russes (amanida d’areng) i, com no, també teianenques, amb el relleno de festa major.
Anit els assistents a l’acte van poder assaborir una selecció d’aquestes menges, acompanyades de te, vi i cava. Abans del tast, els alumnes de català van preparar un menú poètic i gastronòmic en què van maridar l’elaboració d’alguns plats amb textos de Joan Amades, Miquel Martí i Pol, Apel·les Mestres i Joan Pedrals. La vetllada es va cloure amb l’actuació de la Banda Municipal de Teià.
Editat per l’Ajuntament i el Consorci per a la Normalització Lingüística, el llibre aplega un total de tretze receptes de cuina d’onze països, corresponents al mateix nombre de tallers realitzats al llarg d’aquests darrers dos anys i mig en el marc del projecte Voluntariat per la Llengua.
L’objectiu inicial era crear parelles lingüístiques per incentivar l’aprenentatge i el perfeccionament de la llengua catalana a través dels fogons: “són tallers senzills, però amb grans idees de fons: treballem valors i treballem ciutadania”. Segons els organitzadors de l’activitat, “la cuina ha estat un pretext fantàstic per conviure amb persones que normalment no formen part del nostre cercle de relació i crear-hi vincles. Hem après els uns dels altres maneres de fer, ritmes, olors... Volíem obrir-nos al món i conèixer els nostres veïns”. El balanç és positiu i per això els impulsors de la iniciativa donaran continuïtat a aquest espai de trobada.
Tretze petites perles
Del llibre se n’ha fet un tiratge de 150 exemplars. Si algú hi està interessat cal que s’adreci a la Casa Municipal de Cultura. Es tracta d’un receptari bilingüe, ja que l’elaboració de cada plat s’explica en la seva llengua original (alemany, anglès, àrab, castellà, català, italià, mandinga i rus) i, a continuació, en català. Hi trobareu especialitats alemanyes (mandonguilles amb estofat de bolets), argentines (empanades i chimichurri), britàniques (pastís de poma), canadenques (bola de formatge i cremà calenta de bacó i formatge), gambianes (paella africana), guineanes (caldo de mancara), marroquines (cuscús de pollastre), mexicanes (tacos de vedella), russes (amanida d’areng) i, com no, també teianenques, amb el relleno de festa major.
Anit els assistents a l’acte van poder assaborir una selecció d’aquestes menges, acompanyades de te, vi i cava. Abans del tast, els alumnes de català van preparar un menú poètic i gastronòmic en què van maridar l’elaboració d’alguns plats amb textos de Joan Amades, Miquel Martí i Pol, Apel·les Mestres i Joan Pedrals. La vetllada es va cloure amb l’actuació de la Banda Municipal de Teià.