Aquest setembre la Mancomunitat ha dut a terme treballs de neteja i condicionament de l’espai exterior, mentre l’empresa concessionària ha concertat a través de diversos tour operadors les primeres visites guiades per a grups. Durant aquestes setmanes, el jaciment ha rebut 200 turistes catalans i francesos.
Horari i tarifes
A més de les visites concertades, a partir d’ara el jaciment de Vallmora obrirà cada dissabte i diumenge de 10 a 14h per al públic en general. L’entrada té un cost de 3,5€ per als majors de 7 anys. A les 12h s’oferirà una visita guiada al jaciment per 5,5€. Si hi esteu interessats, podeu contractar directament aquest servei in situ o bé fer la vostra reserva per correu electrònic a
Nova orientació
Junt amb el jaciment arqueològic i les vinyes que hi ha al seu voltant, la concessió inclou també la gestió i el manteniment de l’edifici que albergava l’antic Centre d’Acollida Turística (CAT) un cop dissolta aquesta xarxa d’equipaments creada per la Generalitat de Catalunya el 2009. Així les coses, en la reunió celebrada el passat dia 20 de setembre, el Consell de la Mancomunitat va acordar per unanimitat canviar el nom pel de Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora.
El complex enceta, doncs, una nova etapa, amb nova gestió i la vocació d’articular l’oferta enoturística al Baix Maresme, en coordinació amb altres equipaments culturals i agents privats del territori, com ara cellers, viticultors i el món de la restauració, entre d’altres. La responsable de Tanit, Paula Lloret, advoca per “treballar en xarxa amb altres jaciments d’època romana” de l’entorn per convertir Vallmora “en un referent del turisme cultural a la comarca”.
El món de la vinya i el vi serà l’altre puntal del projecte, per la qual cosa se cercarà la col·laboració amb el Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella. A més de la reproducció de les premses romanes més grans de la península ibèrica, l’edifici adjacent acull un espai interpretatiu amb una projecció audiovisual sobre la romanització a Catalunya i una sala polivalent on s’organitzaran tallers, tasts i activitats per a grups.
Perfums i vins
La primera activitat temàtica relacionada amb el vi tindrà lloc el pròxim 14 d’octubre. Es tracta d’un taller per conèixer les diferents varietats de raïm i identificar les seves notes olfactives a través de les essències. L’activitat estarà dirigida per la sommelier Rosa Vila i la perfumista teianenca Irene Gisbert, d’Ainea Perfums, i forma part del programa del Vi+ impulsat pel Consorci DO Alella.