Aquest cap de setmana: Galamons, Caminada i festa solidària

Gegants 7 de maigEl cap de setmana del 6 i 7 de maig es presenta farcit d’activitats. Dissabte a les 17h, el parc de can Godó acollirà una festa familiar per celebrar el desè aniversari de l’Escola Bressol Municipal Els Galamons. Hi haurà tallers dinamitzats per pares, mares i educadores; xocolatada i un espectacle infantil a càrrec del músic Jaume Barri. La directora de l’escola, Laura Lara, diu que “volem que sigui una festa de retrobament dels nens i nenes de 0 a 12 anys” que han passat pel centre. Lara també explica que “l’escola ha fet uns mocadors de record que es vendran a 1 euro, i els diners recaptats seran destinats a l’adquisició de material escolar”.

El mateix dia, però a les 18.30h, es donarà el tret de sortida a la primera edició del Maridatge dels sentits amb la inauguració, a Ca l’Antiga, de sengles exposicions: Flors, de Jaume Romagosa, i Una vida de flors, de Josefina Ripoll. L’acte servirà també per homenatjar l’artista teianenca als jardins de la masia en un escenari especialment guarnit per a l’ocasió per Andreu March.

Diumenge, Gegants
Com cada mes de maig des de fa 12 anys, el dia 7 tindrà lloc la Caminada dels 3 pobles: una combinació d’esport i salut que aplegarà més d’un miler de veïns i veïnes d’Alella, El Masnou i Teià. Es tracta d’una passejada de 10 quilòmetres per les vinyes de la vall de Rials i els boscos de la Serralada Litoral en un ambient distès i de companyonia. Com de costum, els teinanecs sortiran a les 9h del Poliesportiu El Cim i finalitzaran el recorregut al voltant de les 13h al Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora, on seran obsequiats amb un refrigeri.

Mentrestant, al parc de can Godó s’estarà celebrant la festa final del projecte de cooperació i ajut als refugiats de la guerra de Síria impulsat per la colla de Gegants de Teià amb el suport de l’Ajuntament, la parròquia de Sant Martí i diversos establiments comercials de la població. D’aquesta manera, els seus impulsors posen fi a la iniciativa que va dur els gegants d’en Pere Noguera i l’Elionor a córrer la Marató de Barcelona. Amb l’objectiu de recaptar diners per a les ONG que treballen sobre el terreny, els corredors van fer un miler de samarretes commemoratives que també podran comprar-se aquest diumenge.

Des de les 11h, infants i adults podran gaudir d’un joc inflable i de l’atracció d’un brau mecànic. A les 13h hi actuaran els bastoners Ple de cops del Masnou; a les 13.30h es farà la lectura del manifest a càrrec d’un socorrista de Proactiva Open Arms, i a les 14.30h es donarà pas a una graellada de carn. Després de la sobretaula, els assistents podran ballar a ritme de country i rock amb els grups Homeless i Suspicious Band.

Ajuntamentdeteia