L’Ajuntament trasllada a la Generalitat les queixes pels canvis en el servei de pediatria

consultoriAquesta setmana, la regidora de Sanitat, Gemma Rosell, s'ha adreçat a la directora de l’Àrea Bàsica de Salut d’Alella, El Masnou i Teià per traslladar-li les objeccions expressades a través les xarxes socials de l’Ajuntament de Teià per part d’alguns usuaris que estan disconformes amb la modificació de l’horari del servei de pediatria del consultori local anunciada per l’Institut Català de la Salut (ICS), que entrarà en vigor a partir del mes de març. D’acord amb les seves previsions, l’ICS mantindrà el servei a Teià dilluns a la tarda, com fins ara, i desplaçarà la tarda de dimecres al matí. 

L’ICS considera que el canvi suposa una millora del servei perquè permet d’ampliar la cobertura entre les 8h i les 14h i atendre, conseqüentment, la demanda acreditada d’usuaris que existeix en aquesta franja horària.

L’ICS també addueix raons d’ordre organitzatiu relacionades amb la conciliació familiar i els drets laborals del personal sanitari.

Per últim, l’ICS assenyala que el CAP del Masnou garantirà l’accessibilitat al servei de tots els usuaris de Teià, ja que a partir de març hi haurà un equip complet de pediatria format per dos especialistes al matí i dos més a la tarda que atendran, en paral·lel, les cites prèvies i totes les urgències que es produiran de dilluns a divendres en horari ininterromput de 8h a 20h

Per la seva part, l’Ajuntament de Teià es mostra prudent en espera de comprovar la demanda real per part dels usuaris. “Passades unes setmanes de funcionament, llavors serà el moment de fer-ne balanç i treure’n conclusions”, apunta la regidora.


Ajuntamentdeteia