Ajuntament de Teià
Informació Institucional
Representants polítics, retribucions, normativa, empleats públics, etc
Gestió econòmica
Participació ciutadana
Espais i mecanismes de participació ciutadana, tràmits i processos
Representants polítics, retribucions, normativa, empleats públics, etc
Espais i mecanismes de participació ciutadana, tràmits i processos
La justícia ha anul·lat el POUM aprovat al 2016, fet que paralitzarà durant un temps, potser uns quants anys, el creixement urbanístic de Teià.
És una mala notícia, o potser, una oportunitat per a la reflexió ?
Amb el POUM anul·lat, en qüestió d’ uns deu anys la nostra vila hauria passat dels 6300 habitants actuals a més de 10000. De debò cal? Pot assumir Teià un creixement demogràfic d’ aquesta mida?
Vagi per avançat que GT en el seu moment va votar a favor del plà, i ho vam fer convençuts perquè en aquell moment era un pas important pel poble (l’anterior Pla PGOU datava de 1990 y estava desfasat i exhaurit), però a la vista de les circumstàncies, amb el pas dels anys i veient com evoluciona dia a dia el nostre poble i la seva gestió, tenim seriosos dubtes que Teià tingui la capacitat, i a la vegada la necessitat d’ un creixement que no podrem assumir.
Tenim molts dèficits a nivell d’Infraestructures, La Riera cada dia és més intransitable. Hi ha trams, com davant la farmàcia, per posar un exemple, que passar-hi és una gimcana d’obstacles. No tenim aparcaments suficients al centre urbà, amb carrers difícilment transitables per vehicles de 4 rodes. Teià és un poble sense sortida, per la seva topografia, i una possible sol-lució que passaria per desviar el trànsit per la Molassa cap al camí de la Serra, no creíem que sigui una bona alternativa ja que tant els carrers com el camí son estrets. O bé s’ adecua en una única direcció, o bé no s’ hi podria aparcar.
El POUM 2016, projectava una ampliació important de l’oferta de vivenda de protecció oficial, una mesura molt positiva, però cal recordar que l’actual gestió que realitza la Generalitat (INCASOL) s’ha mostrat del tot ineficient, ja que tenim encara avui habitatges d’aquests tipus buits i ningú se’n preocupa. Potser el que caldria és apretar per a que la gestió dels pìsos públics passes als ens municipals, i evitar aquestes situacions.
Seguim tenint un poble brut, amb contenidors plens, amb zones del poble on l’imatge arquitectònica amb cablejats elèctrics i de fibra optica per l’espai aeri es lamentable. Voreres en mal estat i ineficients pel pas del vianants. En conclusió, seguim amb les mateixes queixes i mancances de sempre.
Gent de Teià creu que aprofitant aquesta obligada paralització, potser ha arribat el moment de seure de nou i reflexionar quin Teià volem pel futur des de un punt de vista de sostenibilitat.