Ajuntament de Teià

Informació Institucional

Representants polítics, retribucions, normativa, empleats públics, etc

Gestió econòmica
Pressupostos, Subvencions, contractacions, períodes de pagament, contractes ...
Participació ciutadana

Espais i mecanismes de participació ciutadana, tràmits i processos

Situació

Teia2

La vila de Teià, situada a la comarca del Maresme, ocupa una extensió de 6,66 Km2. El seu terme municipal, juntament amb el del Masnou, forma una vall articulada per la Riera de Teià i els seus torrents.

Té una orografia suau on es destaquen els turons d’en Baldiri (427 m.) i el d’en Lladó (493 m.) que formen part del massís de Sant Mateu.

Són molt característiques les formacions granítiques (roca de Riera, roca de Cavall, roques d’en Xacó, etc.) i abundant la terra formada per la descomposició del granit, el sauló. Tenim un paisatge típicament mediterrani, determinat per una mitjana de precipitacions anuals de 631 mm., i una temperatura suavitzada per l'efecte del mar.

La població censada és de més de 6000 habitants, però aquesta xifra augmenta considerablement si afegim la gent que té en el nostre poble la seva segona residència.

L’agricultura que queda és la típica del Maresme (vinya, hortalisses i flor ornamental). Les vinyes de Teià aporten la seva producció a la reconeguda Denominació d’ Origen d’Alella.

 

La seva comunicació

 

espana1 mapcatalunya
maresme

 

Són molt característiques les formacions granítiques (roca de Riera, roca de Cavall, roques d’en Xacó, etc.) i abundant la terra formada per la descomposició del granit, el sauló. Tenim un paisatge típicament mediterrani, determinat per unes precipitacions mitges anyals de 631 mm., i una temperatura suavitzada per efecte del mar.


El poble de Teià no s’entén com a tal si no es comprèn la realitat de la privilegiada comarca que el suporta.Teia3

El Maresme, de temps ençà ha estat una comarca benaurada per les seves característiques climàtiques i orogràfiques, però sobretot per la seva proximitat a la capital catalana, Barcelona.

Teià, però, gaudeix a més a més d’un cert aïllament de la gran ciutat, potser motivat per l’absència d’una gran via que travessi el poble, com succeeix en pobles veïns com El Masnou (trencat per la N-II) o Alella (dividit per la carretera comarcal que uneix Maresme amb Vallès). Teià és a un pas de Barcelona així com de la capital de comarca, Mataró (a 15 minuts per l’A-19 ò per la N-II), a un pas de la xarxa ferroviaria (estacions d’El Masnou i d’Ocata).

Per tot això, podem concloure que Teià és un municipi amb bona accessibilitat amb vehicle particular i amb transport públic.


Ajuntamentdeteia