Demà a les 20h, el productor i distribuïdor teianenc de productes gourmet per a la restauració Jordi Ribas Marès oferirà al Forn de llenya Mateu un taller de flors comestibles en què els participants podran aprendre a decorar plats amb flors, brots i altres vegetals aptes per a la cuina. Enginyer tècnic industrial de formació i ornitòleg per devoció, Ribas és defineix com a “gestor de la natura” i ha posat en marxa un projecte d’hort ecològic anomenat El somni d’un cargol on produeix mini verdures i altres vegetals per decorar i menjar als restaurants de proximitat.
Precisament l’endemà dimecres, a la mateixa hora, la cuinera Iolanda Bustos impartirà al restaurant El Nou Antigó una conferència sobre La millor cuina amb plantes, flors i fruits silvestres. Bustos és xef de cuina biodinàmica el restaurant La Calèndula de Regencós, al Baix Empordà. “La meva missió és connectar les persones amb la natura”, diu Bustos. Després de la xerrada, els assistents podran degustar un tast gastronòmic elaborat pel Nou Antigó.
Les activitats seguiran dijous, dia 11, a les 20h, amb un maridatge de perfums i vins de la DO Alella al Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora a càrrec de la sommelier Rosa Vila i la perfumista d’Aina Perfums Irene Gisbert.
El preu de cadascun dels tallers és de 15 euros i cal inscriure-s’hi prèviament a l’adreça
Homenatge a Josefina Ripoll
El Maridatge dels sentits és un festival a l’entorn de la flor, el perfum i la gastronomia que es va iniciar el passat dissabte dia 6, a Ca l’Antiga, amb un homenatge a la pintora local Josefina Ripoll. Promoguda per l’Ajuntament de Teià, la iniciativa compta amb el suport d’altres organismes públics i privats com la Generalitat, la Diputació, el Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, Ainea Perfums, Eurofragance i Beauty Cluster BCN, així com amb la col·laboració de nombrosos negocis i establiments comercials de la població.
El plat fort de la programació arribarà el cap de setmana dels dies 13 i 14 de maig, coincidint amb la fira al carrer de minoristes dels tres rams –flor, perfum i gastronomia– que submergirà el centre urbà de la població en una explosió de parades, colors i aromes. A més, s’hi realitzaran diversos tallers, vermuts gastronòmics, portes obertes a diverses masies de Teià, i visites guiades als vivers de planta i flor ornamental.
Si voleu, podeu consultar el programa sencer en aquest enllaç.