enlairatTotes les persones interessades en alguna de les sessions ja es poden inscriure de franc a les 4es Jornades d’emprenedoria Enlaira’t d’Alella, El Masnou i Teià, que tindran lloc l’11, 12 i 13 de maig. Les Jornades estan organitzades pels ajuntaments d’Alella, El Masnou i Teià i són gestionades per l’estudi de creació Laboratori 8-85.

Les Jornades Enlaira’t van néixer amb l’objectiu de promoure l’empresa, l’emprenedoria i els nous projectes emergents a partir de models d’èxit. Enguany, el format ha estat reformulat per situar els participants -i no pas els ponents- al centre de les activitats i acomplir la seva finalitat: assessorar, afavorir l’intercanvi de coneixements entre els emprenedors del territori, i facilitar les eines i recursos necessaris per dur a terme una idea de negoci mitjançant activitats inspiradores, de treball i networking.

Activitats al CAT de Teià
El primer a trencar el gel serà Joan Dausà, l’11 de maig a les 19h al centre cultural de Can Lleonart d’Alella. El polifacètic emprenedor i cantautor Joan Dausà explicarà les novetats d'enguany i pronunciarà la conferència Jo com a producte, des de la seva experiència professional.

L’endemà al matí l’activitat es traslladarà al Centre d’Acollida Turística (CAT) de Vallmora, a Teià. S’hi faran tres workshops: Coneixement personal, Aspirina vs. Vitamina i Metodologies àgils. L’activitat del dia 12 finalitzarà al vespre amb una taula rodona al celler Alella Vinícola moderada per l’actriu Carme Pla que aplegarà empresaris locals que han fet el salt al mercat global.

El cicle es clourà el dia 13 amb la conferència Per què hi ha empreses que creixen i altres que tanquen? que pronunciarà el diputat i catedràtic d'Economia Financera Oriol Amat al centre d’empreses Casa del Marquès del Masnou, a les 12h. Amat explicarà les estratègies de comercialització, d'innovació, qualitat i productivitat de les empreses avançades i donarà pautes per estimular el creixement empresarial.

Portada Maduixa2016L’Ajuntament de Teià i el restaurant El nouAntigó participen en les Jornades gastronòmiques de la maduixa del Maresme que tindran lloc a diversos municipis de la comarca del 22 d’abril al 29 de maig. Aprofitant la difusió que se’n fa, l’Ajuntament dóna suport a la iniciativa, impulsada pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, per publicitar-hi els actes de la Fira de Sant Ponç, que tindrà lloc el 7 i 8 de maig, i la Cella Vinaria.

Per la seva part, el restaurant El nouAntigó ofereix, durant els dies que duren les Jornades, un menú especial al preu de 27,5 euros que inclou ous en escabetx de verdures amb patates rebregades, orada a la provençal amb amanida fresca de fonoll i maduixots al pebre de Sichuan.

MercatA partir de l’1 de juny el mercat de Teià estrenarà dues noves parades: una destinada a la venda de bacallà, olives, llegums cuits, plats preparats, productes delicatessen i vins de la DO Alella i una altra d’avesada a la degustació i venda de te, infusions, brioxeria casolana i productes de parament com teteres i tasses.

Programa OPERA
Amb l’assignació d’aquestes parades culmina el procés engegat el passat 18 de febrer amb la seva sortida a concurs i l’informe positiu emès per part del jurat del projecte Emprendre el Mercat, integrat per tècnics de l’Ajuntament i la Diputació. La iniciativa s’emmarca dins el programa OPERA de la Diputació de Barcelona, que té com a objectiu dinamitzar els mercats municipals i afavorir l’ocupació dels autònoms. En aquest cas, les noves parades estaran regentades per les teianenques Eulàlia Valiente i Carolina Ramírez, respectivament. Totes dues seran les beneficiàries d’una llicència temporal d’ús exempta de taxes per un termini de dos anys.

Nou concurs al setembre
La nova oferta complementa i incrementa amb 20 m2 el mixt comercial del mercat, que actualment compta amb parades de fruita i verdura, peix, carn i aviram. La intenció de l’àrea de Promoció Econòmica és oferir les dues últimes parades que resten vacants en les mateixes condicions a partir del mes de setembre per contribuir a la dinamització del mercat i crear noves oportunitats de negoci.

rutadoalella

Aquest matí s'ha presentat a la Casa del Marquès del Masnou, enmig d'una gran expectació, la Ruta del Vi DO Alella: un producte turístic basat en la identitat vitivinícola del territori i els seus actius tangibles (restaurants, botigues especialitzades, paisatge, patrimoni històric...) i intangibles (experiències turístiques, festes populars, manifestacions culturals...). Es tracta d'un projecte de col·laboració público-privada que té com a finalitat estructurar i fer créixer l'oferta enogastronòmica dels nostres pobles per contribuir al desenvolupament de l'activitat comercial i procurar una experiència satisfactòria al visitant.

La proposta s'inspira en l'experiència prèvia de la DO Empordà i s'adreça tant al públic català com al turista estranger. Per aquesta raó s'han editat 10.000 fulletons en versió multilingüe català, castellà, anglès i francès.

Requisits i avantatges


La Ruta del Vi DO Alella és una iniciativa impulsada pel Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella que compta, en l'àmbit públic, amb la col·laboració d'una vintena d'ajuntaments del Maresme i el Vallès Oriental, la Diputació i els dos consells comarcals. Com a ens gestor, el Consorci s'encarrega de la planificació, el control de qualitat i la comercialització de la Ruta del Vi, i ofereix als seus membres la possibilitat de programar activitats i de participar en les principals fires del sector, així com en diverses plataformes d'intercanvi, assessorament, publicitat i comunicació.

Pel que fa a l'àmbit privat, en aquests moments s'hi han adherit una seixantena d'establiments, entre cellers, viticultors, restaurants, allotjaments i botigues especialitzades. La cuinera Carme Ruscalleda, del restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar, n'és l'ambaixadora. Per formar-ne part cal complir un seguit de requisits de qualitat i de compromís amb els productes de proximitat, a més d'aportar-hi una petita quota anual. A canvi, el Consorci destina el seu personal i una quantitat important del seu pressupost a desplegar el pla d'accions de la Ruta del Vi.

Entre l'elenc de restaurants inscrits hi ha el nouAntigó de Teià. També hi trobem el celler romà de Vallmora com un dels principals atractius patrimonials juntament amb els museus de Badalona, El Masnou i Premià de Mar i el jaciment de la Fornaca de Vilassar de Dalt.

Del 17 de març al 21 d’abril, restaurants de diversos municipis del Maresme, oferiran menús i plats amb el pèsol del Maresme com a protagonista. De Teià, hi participa el Restaurant el NouAntigó

El Centre d'Empreses Casa del Marquès ofereix, per al mes d’abril, diverses accions formatives gratuïtes adreçades a les persones que han engegat el seu propi projecte empresarial o bé estan pensant fer-ho

Les claus per a convertir una idea en negoci
Dimarts, 12 i dijous 14 d’abril de 16 a 19h

Google Adwords Express: Publicitat a la xarxa per a negocis de proximitat
Dimarts , 19 d’abril de 15.30 a 19.30 h

Coneix el que pots i no pots deduir en els teus impostos per a no tenir sancions d’Hisenda
Dijous, 21 d’abril de 15.30 a 19.30 h

Ajuntamentdeteia