Els paradistes del mercat han participat en un curs formatiu d'assessorament i "coaching" a la sala polivalent de la Biblioteca de Can Llaurador, aprofitant els recursos que ofereix l'oficina de Mercats i Fires locals de la Diputació de Barcelona. L'objectiu és dinamitzar el mercat i enfocar les parades a les necessitats dels clients.

Les sessions formatives es van realitzar els dies 10, 15 i 16 de febrer, on es va analitzar la realitat dels mercats, pes econòmic, les "amenaces" que afecten a nivell de competència comercial les grans superfícies, productes, nous hàbits de compra, com ha de ser el mercat del segle XXI, els serveis que han d'oferir, tècniques de venda i finalment la realitat del Mercat de Teià i el potencial de cada parada.

La sessió de "coaching" personalitzada al mercat va aportar solucions a qüestions com l'optimització d'espai, exposició de producte i elements de senyalització.


La campanya Per Nadal, Comerç Local ha finalitzat aquest matí amb el sorteig que ha tingut lloc a les 9h a la sala de plens de l’Ajuntament amb la presència de l’alcalde, Andreu Bosch, i del secretari de la corporació. Per participar en el sorteig de 10 premis de 100€ euros en vals de compra, només s’havia de comprar en un dels establiments adherits a la Campanya.

Els tiquets guanyadors són dels comerços: Forn de Llenya Mateu, Forn Nou (2), Pastisseria Biel, Restaurant Ca la Rosi (2), Riera-8 (2), El Trèvol Màgic i Xocolat.

Una de les guanyadores de 100€ en vals de compra ha estat la Sra. Antònia Bayarri Albiol amb un tiquet del Forn Nou.


16 castellsEl cap de setmana passat, 9 i 10 de maig, es va celebrar a Teià una edició més de la tradicional Fira de Sant Ponç.  Aquest any la inauguració oficial de la Fira va tenir lloc dissabte a les 18 h, tot seguit vam poder gaudir de l’espectacle de carrer El Petit Circ, la tradicional xocolatada, un taller de barretes energètiques, i la segona edició del  Destapa la Nit!, amb un gran èxit de participació.

I diumenge, la XX trobada de puntaires, la botifarrada de l'Esplai, la XI trobada de cotxes clàssics, una ballada de country, la timbalada, el concert del cor jove de Teià, la classe de Qicong i, per tancar la Fira, l’actuació de la colla castellera dels capgrossos de Mataró. Tot plegat, per gaudir d'un cap de setmana ple d'activitats!

No volem, però, deixar d'agrair a tots els participants, entitats i col·laboradors la seva tasca imprescindible per a l'èxit d'aquesta Fira:

Gràcies a tots!

Entitats: AMICS D'AK BENN, TEIÀ TRADICIÓ VIVA, OMNIUM CULTURAL (ALELLA-MASNOU-TEIÀ), CLUB EXCURSIONISTA TEIÀ, ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA, SOCIETAT LA FLOR DE LA PALMA, CÀRITAS , ESPLAI ITACA, ASSOCIACIÓ L' EIXIDA i DANA

Parades: TOT BO A CASA, TERRA, FOC I METALL, LAS LOLAS, VITICULTURA ANTOLIN (CELLER SERRA SANT MATEU), ARTESANÍAS ARTEDESOL, FORN DE LLENYA MATEU, AMB FIL FEM, SATVAS, ALUMNES 5è ESCOLA EL CIM, MontsArt, ANA GARCIA/MERCEDES ABELLA, LA CUINETA DE LA MERCÈ i HUMANA FUNDACIÓN PUEBLO PARA PUEBLO

Participants del Destapa la nit: CARNS J. MÓNICO, MERCAT MUNICIPAL, XOCOLAT, FORN DE LLENYA MATEU, CELLER SERRA SANT MATEU, LA PALMA JAZZ CAFÈ, TOT BO A CASA I CA LA ROSI.

Col·laboradors: ASSOCIACIÓ DE PLAQUES DE CAVA, ESPAI SATVAS, ESPLAI ITACA, CASAL D’AVIS GENT GRAN DE TEIÀ, TABALERS DELS DIMONIS DE TEIÀ i COR JOVE DE TEIÀ.

Tot seguit, us deixem un recull d'imatges de la Fira.

Les Jornades se celebren del 23 al 27 de març i tenen per objectiu facilitar l'intercanvi de coneixements entre experts i emprenedors i altres persones que estan pensant posar en marxa un negoci o canviar d'activitat.

DSCN1505Els ajuntaments del Masnou i Teià se sumen enguany a l’organització de les Jornades d’Emprenedoria que promou des de fa dos anys l’Ajuntament d’Alella amb el nom d’Alella Emprèn. Enguany les Jornades canvien de nom: es diran “Enlaira’t”, es faran del 23 al 27 de març i tindran com a escenari diferents equipaments dels tres municipis.

La iniciativa, gestionada per l’empresa Laboratori 8-85, manté els objectius que van impulsar la seva creació l’any 2013: donar assessorament, afavorir el coneixement mutu i facilitar eines per dur a terme una idea de negoci. Les jornades inclouen conferències amb reconeguts professionals de diferents àmbits, workshops i taules rodones amb emprenedors que han fet del seu somni una realitat.

Les Jornades estan dedicades a la creativitat, des de diferents àmbits i perspectives, i compten amb la col·laboració de més d’una trentena de ponents. Enguany participen entre d’altres, Albert Castellón, conseller de Moritz; Jesús Oliver, de Wow Time Media; Mando Luissi Depaoli, de Incúbame; Marta Martí, Emprendesarios; Jordi Bacaria, de Franquícies.cat; Mery Viñas, de Beecome.

La sessió inaugural serà el dilluns 23 de març a les 11.30h a Can Lleonart. Seguidament, Marc Bonavia, president de l’AIJEC, i Albert C. Mikkelsen, cofundador i CEO de WEJ, donaran el tret de sortida a les Jornades amb conversa “Innovar en un mercat per explorar”. Les conferències, sessions de treball i taules rodones es desenvoluparan a Can Lleonart, Can Manyé, Garden Arenas i Alella Vinícola d’Alella; la Casa del Marquès, Biblioteca Joan Coromines, Club Nàutic del Masnou; i la Biblioteca de Can Llaurador i el restaurant Nou Antiguó de Teià.

Les Jornades finalitzen el divendres 27 de març a les 19h amb “El plaer dels sentits”, un tast de vins i harmonies amb la sommelier Rosa Vila i l’actor Mark Ullod, que es farà en la Casa del Marquès del Masnou.

Totes les sessions són gratuïtes i obertes a tothom. Podeu consultar el programa i fer les inscripcions a través del web www.enlairat.cat

El programa de les Jornades s’ha presentat públicament aquest dijous, 12 de març, en un acte celebrat al Centre d’Acollida Turística d’Alella, el Masnou i Teià en el qual han participat els alcaldes dels tres municipis, Andreu Francisco (Alella), Pere Parès (el Masnou) i Josep Botey (Teià), a més de la regidora d’Emprenedoria i Ocupació d’Alella, Glòria Mans, i el regidor de Promoció Econòmica i Mobilitat del Masnou, Quim Fàbregas.

Els alcaldes i els regidors han destacat la voluntat dels tres municipis de col·laborar i unificar esforços per tirar endavant projectes conjunts, com ja han vingut fet des de fa anys amb la deixalleria mancomunada, el Centre d’Acollida Turística, el centre d’emprenedoria de la Casa del Marquès, l’edició de la guia d’activitats l’Actiu o l’organització de les Jornades Gastronòmiques del Vi de la DO Alella. Pel que fa a les Jornades d’Emprenedoria, els alcaldes i els regidors han mostrat el seu interès en la intenció de donar continuïtat a la iniciativa i obrir l’organització a altres municipis de l’entorn que s’hi vulguin sumar. 

PROGRAMA DE LES JORNADES D'EMPRENEDORIA

Dilluns 23 març

11.30h Can Lleonart. Presentació de les jornades.
12-13.30h Can Lleonart.Conferència-conversa. “Innovar en un mercat per explorar”. Amb Marc Bonavia, president AIJEC i Albert C. Milkkelsen, cofundador i CEO de WEJ.
17-18.30h Can Manyé. Workshop. Franquícies i emprenedors. Amb Jordi Bacaria, de Franquícies.cat
19-21h Garden Arenas. Taula rodona. “Negocis amb Paladar”. Amb Marina Planas (Bon&Petit), Manel Sarassa (Wine is Social) i Joan Manel Gili (UDON). Moderada por Carles Cuní, periodista.

Dimarts 24 de Març

12-13.30h Biblioteca de Teià. Conferència. “(Re)Construcció i projecció empresarial”. Amb Albert Castellon, conseller de cerveses Moritz.
19-21h Restaurant el Nou l’Antigó. Taula rodona. “Tecnologia aplicada a la creativitat”. Amb Marc Sallent (Audiosnaps), Xavier Verdaguer (Ôasys) i Anna Cañadell (Trip4Real). Moderada per Josep M. Valero, director del BLE.

Dimecres 25 de març

12-13.30h Biblioteca Joan Coromines del Masnou: Conferència. “Cobranding”. Amb Jesús Oliver, director de màrketing de Casio Espanya i de Polaroid.




infocat2019Des l’1 de gener fins avui ja s’ha superat el total d’hectàrees cremades durant tot l’any passat a Catalunya. Concretament, hi ha hagut 62 incendis forestals, que han calcinat 225 hectàrees.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Teià ha publicat un ban de l’Alcaldia per donar a conèixer la prohibició de fer foc sense autorització a menys de 500 metres del bosc, d’acord amb la Llei Forestal de Catalunya i diverses ordres i decrets en matèria de prevenció d’incendis. La restricció va entrar en vigor el 15 de març i respon a la consideració de Teià com a “zona d’alt risc d’incendi forestal”.

Amb caràcter general, és absolutament prohibit de cremar rostolls, marges o restes de jardineria a tots els terrenys forestals, siguin o no poblats d'espècies arbòries, i la franja de 500 metres que els envolta; així com fer-hi focs d'esbarjo, llançar coets i petards, o utilitzar bufadors per a obres o activitats relacionades amb l’apicultura.

Franges i línies elèctriques
El ban de l’Alcaldia recorda que les urbanitzacions situades en zones forestals o a menys de 500 metres del bosc han de disposar de les franges perimetrals de protecció contra el foc, a més de mantenir netes de vegetació les parcel·les interiors no edificades.

D'acord amb la normativa vigent, les companyies elèctriques també han de mantenir netes de vegetació les seves línies de conducció d’energia.

Barbacoes
D'aquesta prohibició en queda exclosa la utilització, dins de parcel·les edificades, de fogons de gas i de barbacoes d'obra que estiguin equipades amb mataguspires.

Sancions
Les persones que passegin, treballin o romanguin en zones forestals han de complir totes les indicacions en matèria de prevenció d'incendis que els siguin fetes pels agents rurals, Policia Local i altres agents de l'autoritat, i facilitaran la seva identitat si són requerides a fer-ho.

Qui sigui sorprès contravenint aquestes prohibicions serà objecte de denúncia a la Direcció General del Medi Natural.


Franja Pi de lIndiàLa setmana passada es van iniciar els treballs forestals de tala i aclarida de la vegetació arbrada i arbustiva en una franja de 25 metres al voltant de la urbanització del Pi de l’Indià, a Teià.

En aplicació de la Llei 5/2003, de 22 d’abril, en matèria de prevenció d’incendis forestals, i d’acord amb el projecte aprovat per l’Ajuntament el passat 1 de març sobre la reducció de la densitat de l’arbrat i l’estassada del sotabosc en aquest sector, l’actuació consisteix a reduir la càrrega de combustibilitat del bosc per evitar la propagació de les flames durant el període de màxim perill d’incendi.

Aquests treballs tenen un cost de 10.4780 euros (9.328 euros d’execució i 1.150 de direcció d’obra) i han estat sufragats en un 90% per la Diputació de Barcelona. En principi, és previst que els treballs finalitzin abans del 15 de juny, coincidint amb l’inici del període d’alt risc d’incendi.

A més del Pi de l’Indià, la regidora de Medi Ambient, Montse Riera, explica que també es realitzaran tasques de manteniment a les franges de les Delícies, Gran Vista i Santa Fe-Assumpció-Paradís, segons el projecte aprovat per l’Ajuntament el passat 20 d’octubre i en consonància amb les actuacions realitzades amb caràcter biennal els anys 2011, 2013 i 2015.

Ajuntamentdeteia