La Biblioteca celebra 15 anys amb natura, música i màgia

Setmana Natura 2024Aquest mes de juny, la Biblioteca Municipal de can Llaurador fa 15 anys! L’equipament celebrarà l’aniversari amb activitats per a tots els públics.

Per començar, la Biblioteca se suma a la novena edició de la Setmana de la Natura amb un grapat de propostes a l’entorn del Dia Mundial del Medi Ambient, que s’escau el 5 de juny. Els actes programats per la Biblioteca compten amb la col·laboració del Parc de la Serralada Litoral i formen part del programa Parcs i Biblioteques, naturalment! que impulsen la Xarxa de Parcs Naturals i la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.

Sortida guiada

L’1 de juny tindrà lloc una passejada familiar de 10 a 13h per conèixer Les brolles i bosquines de Teià i la seva resposta al canvi climàtic. Es tracta d’una excursió guiada per l’Escola de Natura del Corredor per descobrir la resposta de les plantes i els animals del nostre entorn a l’enduriment de les condicions ambientals de manca d’aigua i temperatures elevades.

L’activitat és gratuïta, però cal inscriure-s'hi prèviament a l’adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé trucant al 93 555 01 04. Cal portar aigua i calçat còmode.

Dues exposicions

Fins al 14 de juliol, la Biblioteca acull l’exposició Flors de debò, fruit d’un treball col·lectiu que combina el llenguatge visual de la il·lustració i la mirada científica de la botànica a partir de la prosa oberta, preciosa i metafòrica de Mercè Rodoreda.

A més, de l’1 al 29 de juny es podrà visitar El cos com a contenidor a la sala polivalent. Es tracta d’una exposició de l’alumnat de ceràmica i escultura de l’Escola d’Arts Pau Gargallo que modela el cos humà com una mescla de sentiments, dolors, alegries, marques i experiències.

Activitats infantilsActivitats infantils

El 4 de juny a les 17.30h s’hi farà el taller infantil Fem espelmes amb cera d’abella per a vailets a partir de 4 anys. L’activitat és gratuïta, però cal apuntar-s’hi abans escrivint a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé trucant al 93 555 01 04.

El dia 8 se celebrarà una nova matinal de Jocs al voltant de la taula, a partir de les 11h. El dia 11 a les 17h tindrà lloc la sessió de cloenda del club de lectura infantil La colla superlectora adreçat a estudiants de 3r i 4t de primària. El mateix dia a les 17.30h, la companyia de Cacauet Teatre portarà a escena l’adaptació del conte de Leo Lionni El ratolí Frederic amb titelles, cançons i poesia.

L’endemà, dia 12, a la mateixa hora, el prestidigitador MagicKel encantarà grans i menuts amb l’espectacle de màgia Realitat o il·lusió. I el dia 18 a les 17.30h, la musicòloga Paula Moya oferirà un nou taller de Música en família per potenciar la comunicació entre pares, mares i nadons de 6 a 24 mesos a través de jocs de falda, cançons, danses i instruments musicals. L’activitat és gratuïta amb inscripció prèvia per mail o telèfon.

Concert d’aniversari

El 7 de juny a les 19h, el grup de folk-rock Aspriu –que va néixer coincidint amb l’Any Espriu– presentarà Vent en popa: un espectacle didàctic de poemes musicats amb ritmes mediterranis, amb un llenguatge amè i gesticulat, per donar a conèixer el poemari dels poetes catalans.

Presentacions de llibres

Aquest mes, la Biblioteca serà escenari de dues presentacions de llibres i de tres trobades literàries.

El 10 de juny a les 19h, Pere Led i Toni Merigó presentaran Res en excés. Encara parlem grec. L’obra analitza, de manera detallada i amb voluntat divulgativa, l’origen i el significat de gairebé un centenar de paraules que provenen del grec i que encara es mantenen vives en la nostra parla quotidiana, ordenades alfabèticament i il·lustrades amb la fina ironia del ninotaire teianenc Toni Batllori.

El dia 14 a les 18h, el Club de lectura de la Biblioteca organitza una trobada oberta a tothom amb l’escriptora Eva Piquer per parlar de la seva última novel·la, Aterratge.

Els dies 19 a les 19h, el Club de lectura 450 de Ciència-ficció farà una xerrada amb els responsables de l’editorial Chronos, especialitzada en ciència-ficció i fantasia, i l’endemà a la mateixa hora el Racó Poètic patrocinarà el recital Cuina de poemes, de Mar Lacoma, acompanyada de Sergio del Campo a la flauta travessera.

Per últim, el dia 27 a les 19h, Víctor Alexandre presentarà l’obra Jo no volia ser Rita Hayworth: una mirada íntima i sincera a la vida de l’actriu que reflexiona sobre el vertigen de l’èxit, el preu de la fama i la complexitat de la condició humana.

Conferència sobre adolescents

Dins el programa Altres Veus de la Diputació de Barcelona, el psicòleg, educador i periodista Jaume Funes pronunciarà una conferència sobre La salut mental en clau adolescent el 6 de juny a les 19h amb l’objectiu d’aplicar les regles educatives i terapèutiques adients, construint formes d’acompanyament útils.


Ajuntamentdeteia