L'Ajuntament fa efectiu el crèdit amb Caixa Laietana

Credit

Aquest crèdit permetrà eixugar el deute amb proveïdors i empreses subministradores de l'Ajuntament
Aquest migdia s'ha signat l'operació de crèdit amb Caixa Laietana que permet retornar l'estabilitat pressupostària a l'Ajuntament. Es tracta d'un crèdit per valor de 2.700.000 €, la contractació del qual es va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals en el ple del passat 27 de gener.

Aquest crèdit permetrà que en un termini de dues setmanes s'eixugui el deute contret amb empreses i proveïdors i així posar al dia les factures pendents de l'Ajuntament. El tipus d'interès d'aquest crèdit es situa en un Euribor anual + 3% i una comissió d'obertura del 0,75%. La resta de comissions són del 0% i el termini de liquidació serà de 3 anys, amb 9 mesos de carència.

La contractació d'aquest crèdit va estretament lligada al Pla de Sanejament, aprovat també en el darrer ple, que preveu com eixugar el dèficit amb què s'han tancat els pressupostos dels darrers tres anys. Aquest Pla de Sanejament, que tindrà una vigència de 4 anys (del 2011 al 2014), preveu una retallada de les despeses valorada en un milió d'euros que es repartirà entre aquest any 2011 i el 2012.

Aquest Pla de Sanejament, redactat per la Diputació de Barcelona, parteix d'un informe econòmic previ elaborat per aquest mateix organisme, que ha permès tenir les dades reals sobre quines són les àrees que més dèficit comporten i com redreçar-les. Partint, doncs, d'aquest estudi, s'ha pogut treballar en aplicar les mesures adequades per equilibrar el dèficit de l'Ajuntament. Un dèficit que, amb aquest crèdit i l'aplicació del Pla de Sanejament, permetrà acabar definitivament amb el desequilibri pressupostari.


Ajuntamentdeteia